احتمال مخالفتهای هماهنگ وسازمانی درصورت معرفی سرپرستان فعلی
دولت: نگران نیستیم
ایگاه خبری تحلیلی قدس انلاین – سعید کوشافر:سه وزیر دولت روحانی نتوانست
از مجلس رای اعتماد بگیرد , این درحالی است که کابینه حرکت خود را شروع
کرده است ,ودراین میان قرار است که دولت حرکت خود رابا شتاب پیش ببرد ,
بنابر این روحانی خیلی زودتر از سه ماه ,سه وزیر خود را معرفی خواهد کرد.
درهمین راستا , عضو هیأت رئیسه مجلس، با اشاره به احتمال معرفی سه وزیر پیشنهادی به مجلس در هفته آینده، گفت: در این صورت 2هفته آینده موضوع بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در دستورکار مجلس قرار میگیرد.
حسین سبحانینیا ، از احتمال معرفی سه وزیر پیشنهادی وزارتخانههای ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و علوم و تحقیقات به مجلس در هفته آینده خبر داد و گفت: با توجه به اینکه در آستانه آغاز سال تحصیلی هستیم، به نظر من معرفی وزرای پیشنهادی این سه وزارتخانه بسیار ضروری است.
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه هنوز اسامی نهایی وزرای پیشنهادی سه وزارتخانه ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و علوم و تحقیقات مشخص نشده است، افزود: این امکان وجود دارد که رئیسجمهور سه سرپرست کنونی این وزارتخانه را بهعنوان وزرای پیشنهادی معرفی کند، از طرف دیگر معرفی افراد جدید هم دور از انتظار نیست.
وی با اعلام اینکه در صورت معرفی سه وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و علوم و تحقیقات در هفته آینده، مجلس بر اساس آییننامه داخلی این موضوع را در دستورکار نشست هفته بعد خود قرار میدهد، تصریح کرد: بر اساس آییننامه داخلی مجلس یک هفته پس از معرفی وزرای پیشنهادی از سوی دولت، مجلس این موضوع را بررسی میکند، از این رو اگر رئیسجمهور وزرای پیشنهادی را یکشنبه هفته آینده به مجلس معرفی کند، مجلس این موضوع را در روزهای یکشنبه یا دوشنبه دو هفته آینده در دستور کار خود قرار میدهد.
سبحانینیا ادامه داد: معمولا برای بررسی صلاحیت هر وزرای پیشنهادی زمانی حدود یک ساعت و نیم اختصاص داده میشود از اینرو برای بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی حدود چهار و نیم ساعت وقت لازم است، بنابر این امکان دو شیفت شدن صحن علنی مجلس با موافقت نمایندگان وجود دارد.
***مخالفتهای سازمانی
ازانچه که طی روزهای اخیر بر میاید , اینکه جریانی سازمان یافته اند تا برای دولت یازدهم خط ونشان بکشندو این بار قبل از معرفی وزرا شاخصهای مد نظر خود را به روحانی گوشزد کنند تا مجبور نباشند دوباره با رای عدم اعتماد , خط اعتمادی را که میان دولت ومجلس ,فعلا برقرار شده خدشه دار کنند .
اما دراین راستا, مشاور ویژه رییسجمهور درباره تکرار برخی مخالفتهای تند در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، علوم و ورزش و جوانان، گفت: از این دست مخالفتهای سازمانی نگرانی نداریم.
اکبر ترکان درباره توزیع شبنامه هایی در مجلس از طرف برخی از جریان های سیاسی در جلسات روزهای بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم گفت:در خصوص توزیع شب نامه ها به نظر می رسد همان طور که ریاست مجلس اعلام کردند که این دست از رفتارها تخلف بوده است و این نوع از بی اخلاقی ها نباید باشد.
نماینده ویژه رییس جمهور در ادامه این مطلب افزود: اکثریت مجلس به خوبی در روند رای گیری ها شرکت می کنند و در مورد وضعیت بررسی رای اعتماد بعد از معرفی سه وزیر دیگر کابینه نگرانی از اشخاص خاص در مجلس و مخالفت سازمانی نداریم.
ترکان در پاسخ به دغدغه های دولت یازدهم برای مخالفت های سازمانی در مجلس برای کسب رای اعتماد وزرای سه وزارتخانه ای که در حال حاضر با سرپرست اداره می شوند، گفت: اکثریت مجلس با دولت و دکتر روحانی همراه است و ما نگرانی در این خصوص نداریم.
پیام مجلس
اما همانگونه که کفته شد برخی سیاسیون , رد شدن سه وزیر دولت را دارای بار معنایی خاصی برای دولت یازدهم ارزیابی میکنند و براین باورندکه دکتر روحانی باید این پیام را گرفته و در وزرای بعدی انرا لحاظ کند .
درهمین راستا , دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به عدم رای اعتماد مجلس به سه وزیر پیشنهادی کابینه یازدهم، گفت: رئیس جمهور باید براساس پیام مجلس، سه وزیر دیگر را معرفی کند.
محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی ، با بیان اینکه مجلس در بررسی زمان بررسی وزرای پیشنهادی حساسیت ویژهای را در عملکرد برخی از وزرای پیشنهادی در فتنه 88 به خرج داد، گفت: رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم پیام ویژهای داشت و این پیام هم این بود که نمایندگان نشان دادند نسبت به افرادی که در فتنه بیتفاوت بودند، حساس هستند، از این رو رئیس جمهور باید براساس این پیام، وزرای دیگر را به مجلس معرفی کند.
دبیرکل حزب موتلفه، همچنین روحانی را فردی هوشمند دانست و با بیان اینکه وی پیش از این بر تعامل دولت و مجلس تاکید کرده بود، اظهارداشت:با شناختی که از روحانی دارم وی مراقب تعامل قوه مجریه با قوه مقننه است.
یک کارشناس مسائل سیاسی هم دراین باره گفت: کسانی که در فتنه 88 فعال بودند و دروغ تقلب را رد نکردهاند نباید به عنوان وزیر به مجلس معرفی شوند.
حسین استادآقا کارشناس مسائل سیاسی ، به جلسات رای اعتماد وکلای ملت به وزرای پیشنهادی دولت، اشاره و اظهار کرد: آقای روحانی در جلسه رای اعتماد بر این تاکید داشتند که مردم در انتخابات اخیر پیام خاصی را القا کردند و قوای دیگر باید به این پیام توجه داشته باشند.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد که نمایندگانی که به مجلس نهم راه نیافتند در قبال فتنه 88 عملکرد نامناسبی از خود نشان دادند که سبب حذف آنان توسط مردم شد.
وی معتقد است که با سمتگرفتن نجفی و توفیقی، پیام مجلس درست و دقیق مورد توجه دولت قرار نگرفته است.
***خط و نشان نمایندگان
اما باید دید که نمایندگانی که برای کابینه دکتر روحانی خط قرمز تعیین میکننند , چه کسانی هستند وحرفشان چیست , درعین حال تجربه عدم رای اعتماد نشان داد که این نمایندگان انقدر قدرت دارند که حتی سه وزیر بعدی را هم رد صلاحیت کنند.
دراین خصوص یک نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه رأی عدم اعتماد به سه نفر از وزرای پیشنهادی، به معنای تقابل مجلس با دولت نیست، گفت: اگر وزرایی که مجددا به مجلس معرفی میشوند در فتنه نقش داشته باشند، مجلس ایستادگی خواهد کرد.
حسین نجابت نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم رأی اعتماد مجلس به برخی از وزرای پیشنهادی دولت به دلیل نقش آنها در فتنه سال 88 گفت: موضوع فتنه سال 88 مسأله سرنوشت سازیست و در مسائل راهبردی کشور مهم و تأثیرگذار است و عدم رأی اعتماد مجلس به برخی از آنها، انعکاس همین اهمیت راهبردی است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: چنانچه دولت بار دیگر وزرایی را برای تصدی وزارتخانههای باقیمانده به مجلس معرفی کند که شبهه نقشآفرینی در فتنه 88 در آنها وجود داشته باشد مجلس قطعا در برابر این موضوع ایستادگی خواهد کرد و همانطور که مجلس تعامل خوبی را با دولت یازدهم داشته دولت نیز باید وزرای معتدلی را برای وزارتخانههای آموزشوپرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و ورزش و جوانان به مجلس معرفی کند.
همچنین , نماینده مردم جیرفت، عدم توجه به مسائل جناحی، توجه به معیشت مردم، تلاش برای حرکت در جهت هم افزایی دولت و همچنین تبری جستن از فتنه را از شاخصهایی برشمرد که مجلس برای رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی بر آن تاکید دارد.
فرجالله عارفی نماینده مردم جیرفت در خانه ملت ، در مورد وزرای پیشنهادی جایگزین آموزش و پرورش، علوم و ورزش، پیروی از ولایت فقیه را اولین ملاک مجلسیها برای رای اعتماد به این وزرا دانست و گفت: وزرای پیشنهادی به مجلس باید شاخصها و معیارهای 15 وزیری که رای اعتماد گرفتند را داشته باشند.
نماینده مردم جیرفت به رئیس جمهور پیشنهاد داد تا وزرایی را که به مجلس معرفی میکند بدون حاشیه و صرفاً به فکر خدمترسانی به مردم باشد.
عارفی تاکید کرد: جناحی بودن یا نبودن، ملاک مجلس نیست اما کسی که در پست وزرات قرار گرفت باید فراجناحی کار کند و در وزراتخانه متبوعش با توجه به تخصصی که دارد تمام هم و غمش رفاه و کاستن گرفتاریهای مردم باشد.
یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هم با بیان اینکه فتنه 88 سوءتفاهم نبود گفت: دولت باید خط قرمز مجلس را در انتصابهای خود در نظر داشته باشد.
علیاصغر زارعی عضو جبهه پایداری و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به روند بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: رای ندادن مجلس به 3 نفر از 18 وزیر پیشنهادی آقای روحانی بیانگر رصد هوشمندانهیای بود که نشان داد نه تنها کارآیی افراد پیشنهاد شده مدنظر مجلس بود افراد وزرای پیشنهادی باید مواضع روشن و شفافی در خصوص فتنه 88 داشته باشند.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس تصریحکرد: آقای رئیسجمهور در انتصابهای خود علاوه بر تخصص افراد باید مواضع آنها را درباره فتنه 88 لحاظ کند.
وی در پاسخ به این سؤال که خط قرمز مجلس در بررسی وزرای پیشنهادی چیست، افزود: بارزترین خط قرمز عملکرد سیاسی وزراء در فتنه 88 است و اینکه مواضع روشن داشته باشند.
زارعی یادآورشد: متاسفانه اطلاعات و مطالبی که در سایتها وجود دارد حاکی از این است که بعضی از این افراد دارای مواضع تحریککنندهای در قضایای فتنه 88 بودهاند و باید عذرخواهی میکردند.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس خاطرنشان کرد: دولت نباید درخصوص خط قرمز مجلس بیدقتی کند چراکه فتنه 88 یک سوء تفاهم نبود.
***رایزنی کند
شاید بهترین راه ودر واقع معتدل ترین راه برای اینکه سه وزیر باقیمانده بتوانند , رای اعتماد قاطعی از مجلس گرفته وبا خیال راحت کارخودرا اغاز کنند, همفکری وهماهنگی با مجلس قبل از معرفی انها باشد , رویه ای که در دور قبل نیز تاحدودی لحاظر شد , اما اینبار انگار نیاز به هماهنگی ورایزنی بیشتری احساس میشود, حال انکه اکنون دولت معاون پارلمانی ندارد که بتواند حداکثرهماهنگی ها با مجلس را انجام دهد.
درهمین راستا , یک نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه بهتر است رئیسجمهور پیش از معرفی سه وزیر پیشنهادی با مجلس رایزنی کند تا دوباره شاهد عدم رأی اعتماد مجلس نباشیم، گفت: نمایندگان حضور وزرای پیشنهادی در جمع فتنهگران را خط قرمز میدانند.
محمد سلیمانی عضو شورای مرکزی جبهه پایداری ، درباره معرفی سه وزیر جدید از سوی روحانی اظهار داشت: سه وزارتخانه علوم، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش نقش اساسی در کشور دارند که با جوانان، فرهنگ و علم و پیشرفت کشور در ارتباط است.
سلیمانی بر همین اساس ادامه داد: بنابراین بهتر است رئیسجمهور پیش از معرفی سه وزیر پیشنهادی با مجلس رایزنی کند تا برای بار دوم ما شاهد عدم رای اعتماد مجلس به برخی وزاری پیشنهادی نباشیم.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه شاخصهای رای اعتماد به وزرا در دور اول، باید مورد توجه رئیسجمهور قرار گیرد، خاطرنشان کرد: اگر وزرای پیشنهادی این سه وزارتخانه شاخصهای مدنظر مجلس را داشته باشند ممکن است مانند برخی وزرا بیش از 270 رای بیاورند، نه اینکه با رای ضعیف یا عدم اعتماد مواجه شوند.
سلیمانی با اشاره به تحرک اصلاحطلبان افراطی برای تصدی این سه وزارتخانه یادآور شد: به نظر میرسد که تجربه دوران سازندگی که بخشهای اقتصادی به کارگزاران و بخشهای آموزشی و ارتباط با جوانان به اصلاح طلبان واگذار میشد در حال تکرار است در حالی که این مکانیزم تقسیم کار یک تجربه ناموفق بود.
وی با بیان اینکه وزارتخانههای علوم و آموزشو پروش منبع نیروی انسانی توانمند هستند، تصریح کرد: دست رئیسجمهور برای معرفی وزرای کاردان، مدیر،مدبر و صالح بسته نیست و او میتواند افرادی بیحاشیه و در عین حال علمی و توانمند را به مجلس پیشنهاد کند.
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه نمایندگان همچنان درباره لزوم مرزبندی وزرای پیشنهادی با فتنه سال 88 یک اجماع کلی دارند، یادآور شد: نمایندگان به حضور و سخنرانی وزرای پیشنهادی در جمع عدهای که علیه نظام و انقلاب فعال بودهاند، توجه داشته و آن را یک خط قرمز میدانند و اگر 100 بار دیگر نیز فردی برای وزارت پیشنهاد شود که در فتنه نقشآفرین بوده نمیتواند از مجلس رای اعتماد بگیرد.
منبع: قدس آنلاین
برچسب ها : سیاسی