برای دیدن کل مطالب اخبارشهرستان اینجا کلیک کنید
کاشت سالانه یکصد هکتار نهال نخل/ برآورد برداشت 750 تن خرما درخورو بیابانک
کارشناس باغبانی اداره جهاد کشاورزی شهرستان خور و بیابانک گفت: سرمازدگی نیمی از باغات شهرستان را نابود کرده به همین سبب سالانه کاشت یکصد هکتار نهال نخل در دستور کار قرار گرفته است.
مرتضی رئیسی در گفتگو با مهر با بیان اینکه نخل درخت  مقاوم است و خشکسالی اثر زیادی بر عملکرد آن ندارد، اظهار داشت: سطح زیر کشت نخل شهرستان به دلیل سرمازدگی سال 1386 از 300 به 150 هکتار کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه  زمان برداشت خرمای خور مهر ماه است،افزود:به طور متوسط در هر هکتار باغ پنج تن خرما برداشت می شود که بر اساس محاسبه سطح زیر کشت می توان برداشت 750 تن خرما در باغات شهرستان را در سال جاری تخمین زد.
کارشناس باغبانی اداره جهاد کشاورزی شهرستان خور و بیابانک در ادامه با بیان اینکه قصد توسعه آبیاری قطره ای در باغات نخل را داریم، گفت: درخت نخل خرما به طور غرق آبی آبیاری می شود اما در فضای بین درختان کشت یونجه  و برخی درختان با هدف استفاده بهینه از مصرف آب در مناطق بیابانی متداول است.
رئیسی با بیان اینکه سرمازدگی و خشکسالی باعث بیکاری تعداد زیادی از باغداران شهرستان در سال های اخیرشده است،یادآور شد:طبق برنامه های تدوین شده قصد داریم سالانه یکصد هکتار از اراضی شهرستان را به کاشت نهال نخل اختصاص دهیم.
وی افزود: امسال به دلیل کمبود اعتبارات در خرید نهال از بوشهر تنها موفق به کاشت حدود 50 هکتار نهال شدیم که 30 هکتار توسط جهاد کشاورزی شهرستان و حدود 20 هکتار آن توسط خود باغداران کاشته شده است.
این کارشناس امور باغبانی بیان داشت: نهال نخل عمدتا از پاجوش یا همان ساقه های روییده بر پایین درخت و متصل به ریشه جدا می شود اما با کاشت تخم خرما نمی توان درخت خرما رویانید.
رئیسی ادامه داد: خرمای خور برخلاف نواحی جنوبی کشور صادراتی نیست و بیشتر جنبه خود مصرفی برای مردم شهرستان و همچنین فروش در داخل استان اصفهان را دارد.
وی یادآور شد: نهال رقم های کبکاب، زاهدی و تیارم که در نواحی جنوب کشور کشت می گردد را در نخلستان های خور و بیابانک کشت می نماییم چرا که به دلیل گوشتی بودن و شکل بهتر مشتری پسندتر است.



برچسب ها : اخبار شهرستان