معاون امنیتی - انتظامی وزیر کشور با بیان این که به نظر می آید عملیات تروریستی سراوان از آن سوی مرزها صورت گرفته است گفت: وزارتخانه های کشور و امور خارجه مشترکاً در حال پیگیری این موضوع هستند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، علی عبداللهی با اشاره به حادثه جمعه شب درگیری نیروهای مرزبانی سراوان با اشرار گفت: از مقامات پاکستانی می خواهیم تا نسبت به کنترل جدی و محکم تر مرزهایشان بیش از گذشته اقدام نمایند.

وی با اشاره به موافقتنامه امنیتی بین ایران و پاکستان ، خواستار جدیت بیشتر طرف پاکستانی برای کنترل مرزها در مبارزه با تروریست شد.

وی گفت : در این درگیری 14 شهید ، 6 مجروح و سه نفر گروگان گرفته شده اند که تلاش ما برای آزادی آنها به شدت در حال انجام است

و فرماندهی مرزبانی ناجا نیز در حال بررسی جدی موضوع می باشد .

علی عبداللهی گفت : استانداری سیستان و بلوچستان تیم ویژه ای را برای بررسی موضوع به منطقه اعزام نموده و در این خصوص شورای تأمین استان صبح امروز جلسه ویژه ای را برای اتخاذ تصمیمات لازم برگزار کرده است .

معاون امنیتی وزیر کشور از رسانه ها خواست که از هرگونه گمانه زنی و انتشار اخبار نادرست اجتناب و اطلاعات دقیق و بیشتر را صرفا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور دریافت نمایند

معاون امنیتی -انتظامی وزیر کشور پیشتر در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اعلام کرد که شب گذشته درگیری مسلحانه‌ نیروهای هنگ مرزی سیرکان از توابع شهرستان سراوان با گروهک‌های معاند صورت گرفت که طبق اطلاعات ما منجر به شهادت 14 تن شده است.

وی افزود: همچنین طی این درگیری، سه نفر از مرزبانان ما مجروح و سه نفر دیگر نیز اسیر شدند.

مهاجمان از آن طرف مرز آمده‌اند
معاون امنیتی - انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه "هنوز هیچ گروهی مسئولیت این درگیری را بر عهده نگرفته است"، اظهار کرد: مشخص است که از لحاظ کلی این افراد از آن طرف مرز آمدند.

عبداللهی در پاسخ به این پرسش که "چه اقداماتی برای آزاد شدن سه مرزبان به اسارت گرفته شده انجام خواهد شد؟" ‌گفت: از آنجا که این سه نفر به آن طرف مرز منتقل شده‌اند، با همکاری وزارت خارجه همه امکاناتی را که وجود دارد برای آزادی این افراد به کار می‌گیریم.

وی در برابر این پرسش که "آیا این اتفاق به نشست هسته‌یی که در بوشهر برگزار شده است ارتباط دارد؟" پاسخ داد: من در این ارتباط چیزی نشنیده‌ام.

عبداللهی در ادامه با تاکید بر اینکه "اقداماتی که خنثی شده به مراتب بیشتر از اتفاقات این‌چنینی است"، تصریح کرد: البته ما نمی‌گوییم این اتفاق، عادی است. حتماً باید بررسی شود و اشکالی در کار وجود داشته است، اما ما این موضوع را بررسی می‌کنیم و نتیجه آن را اعلام خواهیم کرد.

عملکرد پاکستان درباره تعهدات امنیتی و مرزی را باید بررسی کنیم
وی همچنین با بیان اینکه "بارها گفته‌ایم گروه‌هایی در آن سوی مرزها برای انجام چنین اقداماتی آموزش می‌بینند"، در پاسخ به این پرسش که "آیا با وجود امضای توافقنامه مرزی از سوی پاکستان فکر نمی‌کنید این کشور به تعهدات خود در این راستا پایبند نیست؟" گفت: این موضوع را باید بررسی کنیم و بررسی این موضوع نیز نیازمند زمان است و هم‌اکنون نمی‌توانیم در این باره اعلام نظر کنیم.

معاون امنیتی - انتظامی وزیر کشور در پایان اظهار کرد: در کوتاه‌ترین زمان، حادثه درگیری خونین در منطقه مرزی سراوان را بررسی کرده و نتیجه آن را به اطلاع مردم عزیز می‌رسانیم.

مهاجمان به خاک کشور مقابل عقب‌نشینی کرده‌اند
به گزارش ایسنا، معاون سیاسی - امنیتی استاندار سیستان و بلوچستان نیز با تائید شهادت 14 مرزبان در درگیری با اشرار و گروهک‌های معاند در سراوان، گفت: مهاجمان که فضا را برای اقدامات خود ناامن دیده‌اند، پس از درگیری به خاک کشور مقابل عقب‌نشینی کرده‌اند.

رجبعلی شیخ‌زاده با بیان اینکه "آمار دقیقی از تعداد زخمی‌شدگان در میان نیروهای مرزبانی نیست"، افزود: تاکنون اطلاعاتی از چگونگی تلفات و دیگر جزئیات افراد مقابل نیز به دست ما نرسیده است.

اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس به سراوان می‌روند
همچنین یک عضو هیأت رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، به ایسنا گفت که این کمیسیون علاوه بر بررسی این حادثه با حضور مسئولان مربوطه، در اولین فرصت سفری به سراوان خواهد داشت.

محمدحسن آصفری با اشاره به حادثه تروریستی سراوان و شهادت 14 نفر از مرزبان ناجا در مبارزه با اشرار مسلح اظهار کرد: با توجه به اهمیت اتفاق رخ داده در سراوان، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی این هفته به بررسی این حادثه می‌پردازد.

وی افزود: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در اولین جلسه خود با حضور مسئولان مربوطه از نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات ابعاد حادثه را مورد بررسی قرار می‌دهد چون موضوع برخورد با اشرار از موارد کاری دستگاه‌های امنیتی است که امروز نیروی انتظامی و سپاه در جهت مبارزه با آن فعال هستند.

نماینده سراوان در مجلس: هیچ‌یک از مرزبانان به گروگان گرفته نشدند
نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تشریح جزئیات حادثه شب گذشته سراوان و به دنبال آن کشته شدن 14 نفر از مرزبانان ناجا گفت که در این حادثه هیچ فردی به گروگان گرفته نشده است.

هدایت‌الله میرمرادزهی اظهار کرد: شب گذشته بنابر اطلاع دیده‌بان یکی از مناطق مرزی در سراوان مبنی بر حمله اشرار مسلح مرزبانان به سمت منطقه اعلام شده حرکت کردند که در منطقه صفر مرزی با این اشرار مسلح که به کمین نشسته بودند روبرو شدند و به دنبال درگیری خونین رخ داده 14 نفر شهید و 6 نفر مجروح شدند.

وی با تاکید بر اینکه "در این حادثه، موضوع حمله به پاسگاه مطرح نبوده است"، تصریح کرد: اطلاعات درست حکایت از آن دارد که هیچ‌یک از مرزبانان به گروگان گرفته نشدند.

به گفته نماینده مردم سراوان، هنوز هیچ گروهی مسئولیت این درگیری خونین را نپذیرفته است.

میرمرادزهی همچنین با بیان اینکه "مسئولان امنیتی استان سیستان و بلوچستان در حال پیگیری این حادثه هستند"، گفت که بررسی خود را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارائه کرده است تا طبق این گزارش از مسئولان مربوطه توضیحات لازم خواسته شود.

نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت حاکم بر این منطقه نیز به ایسنا گفت: در حال حاضر وضعیت عادی است و مهاجمان به خاک کشور مقابل (پاکستان) متواری شده‌اند.

وی از ارائه پیشنهاد اعلام عزای عمومی در استان سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: اطلاعاتی از تعداد کشته‌شدگان و زخمی‌شدگان نیروهای مهاجم در دست نیست.

اعدام 16 نفر از عناصر تروریستی گروهک‌های معاند نظام
به گزارش ایسنا، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان نیز از اعدام 16 نفر از عناصر تروریستی گروهک‌های معاند نظام خبر داد و گفت: این افراد صبح امروز (شنبه) در پاسخ به اقدام تروریستی شب گذشته سراوان و شهادت مرزبانان، اعدام شدند.

وی افزود: پیش از این درباره پاسخ قاطع به حرکات تروریستی سطح استان اخطار داده بودیم. حساب اشرار از مردم شریف اهل سنت سیستان و بلوچستان جداست، علما و مردم اهل سنت استان پیش از این بارها چنین حوادث تروریستی را محکوم کرده‌اند.

دادستان عمومی و انقلاب زاهدان همچنین گفت: حادثه تروریستی شب گذشته سراوان قطعاً توسط افراد خودفروخته دست بیگانگان انجام شده است.//قدس آنلاین




برچسب ها : سیاسی