مرحله نهایی لیگ جهانی والیبال

تیم ملی والیبال ایران با نتیجه 3 بر 2 مقابل روسیه قدرتمندترین تیم جهان شکست خورد.

مرحله نهایی لیگ جهانی والیبال امروز (چهارشنبه) با برگزاری مسابقه بین تیم های ایران و روسیه آغاز شد که تیم ملی والیبال ایران در یک دیدار تماشایی مقابل روسیه با نتیجه 3 بر 2 و امتیازهای ( 25- 18 ، 18 - 25 ، 21- 25، 37-35 و 8-15) شکست خورد.

روسیه به عنوان قهرمان المپیک 2012 و لیگ جهانی 2013 قدرتمندترین تیم حال حاضر والیبال جهان به شمار می رود. روس ها در این دوره از مسابقات مدعی اصلی عنوان قهرمانی هستند. پیش از این تیم ایران هیچ گاه نتوانسته بود مقابل روسیه در یک مسابقه رسمی پیروز شود و این طلسم همچنان پابرجا ماند.

فلورانس ایتالیا شاهد رویارویی بازیکنان ایران و روسیه بود. حدود 300 تماشاگر ایرانی از نزدیک در سالن شاهد برگزاری این مسابقه بودند. یکصد نفر از هوادارن تیم روسیه نیز در سالن حضور داشند اما برخلاف ایرانی ها ساکت و آرام بازی را تماشا می کردند. چند نفر تماشاگر ایرانی با پارچه نوشته هایی در حمایت از حضور زنان در ورزشگاه تیم ملی را تشویق می کردند.

تیم ایران با لباس یکدست سفید برابر سرخ پوشان روسیه به میدان رفت. سعید معروف، محمد موسوی، عادل غلامی، میرزاجانپور، امیر غفور، فرهاد قائمی و فرهاد ظریف ترکیب تیم ایران را در این مسابقه تشکیل می دادند. نیکولای آپالیکوف، سرگی رانکین، پائول نیکولای، دنیس بیریکوف، دیمیتری موزرسکی، دیمیتری ایلینیخ برای روسیه در اغاز این دیدار به میدان رفتند.

ست نخست: 25- 17 ایران

روسیه در چند امتیاز ابتدایی بازی از ایران پیش بود. آن ها با دریافت خوب و مستحکم خود حملات کوبنده ای را پدید آورده بودند. در مقابل، توپ گیری های خوب ظریف ایران را پایاپای حریف پیش می برد. آبشارهای کوبنده غفور بعد از دفاع روی تور حریف به اوت می رفت و برای ایران امتیاز می آورد. شاخص ترین بازیکن روسیه یعنی موزرسکی با تک دفاع خود اجازه کار را به سرعتی های ایران نمی داد.

مجتبی میرزاجانپور عالی سرویس می زد. در مقابل آپالیکوف هم اسپک های زیبا و قدرتمندی روانه زمین ایران می کرد. اگر چه وقت استراحت فنی نخست به سود روسیه تمام شد اما یک استراحت کوتاه کافی بود تا بازیکنان ایران خودشان را در زمین پیدا کنند. بازیسازی های خوب سعید معروف و حرکات بدون توپ و فریبنده موسوی ایران را از حریف جلو انداخت.

امیرغفور شلیک های تماشایی و خوبی داشت. او با اسپک های تماشایی خود سد دفاعی مستحکم روسیه را ویران می کرد. ایران سه امتیاز ارزشمند از حریف جلو افتاد. سرمربی روسیه وقت استراحت گرفت تا تمیش را به بازی برگرداند. بازیکنان ایران کاملا حساب شده کار می کردند. تمرکز حملات تیم ایران از پشت خط بود. امیرغفور بعد از مدت ها بار دیگر توانایی هایش را به رخ جهانیان می کشاند. روسیه همچنان عقب بود.

ایران با پنج امتیاز اختلاف پیش بود و در حاشیه امنیت قرار داشت. سرویس های ریسکی و خطرناک بازیکنان ایران به خوبی توسط روسیه دریافت می شد. با این حال دفاع روی تور ایران بهتر از بهترین دفاع روی تور جهان بود. روسیه در طول دو سال گذشته هیچ گاه این چنین نتیجه یک ست را واگذار نکرده بود. کاملا مشخص بود که بازیکنان روسیه از بازی خوب بازیکنان ایران غافلگیر شده بودند. آن ها قدری با استرس و عجله کار می کردند. عادل غلامی در این مسابقه هم ستاره تیم ایران بود. او همچنان موثر دفاع می کرد و در منطقه چهار ساوین بلندقامت روسیه را به زانو در می آورد.

پوریا فیاضی برای ایران در این مسابقه به زمین رفت. ایران همچنان پنج امتیاز از روسیه مدعی پیش بود. موتور تیم ایران با کامپیتور معروف روشن شده بود. دیگر هیچ چیزی نمی توانست جلودار بازیکنان ایران باشد. پوریا فیاضی آخرین امتیاز این ست را بدست آورد. تیم ایران 25 بر 17 روسیه را شکست داد و بار دیگر اقتدار خود را به رخ جهانیان کشاند.

ست دوم: 25 –18 روسیه

در ست دوم پس از این که فرهاد ظریف دچار افت فشار شد، عبدالرضا علیزاده برای تیم ملی والیبال ایران به میدان رفت. کواچ در این دیدار برخلاف مسابقه های قبلی از وجود دو لبیرو بهره می برد. در ست دوم بازیکنان دو تیم یک والیبال تماشایی و پایاپای را به نمایش گذاشتند. بازی بسیار زیبا و با سرعت بالا در جریان بود. عادل غلامی با اسپک های سرعتی و موثر خود از بیخ گوش موزرسکی توپ را در زمین روسیه می نشاند.

میرزاجانپور هم از منطقه چهار امان دریافت کننده های حریف را بریده بود. موزرسکی در این دیدار با کارایی 65 درصدی کلیدی ترین مهره میدان بود. او سرویس های تماشایی و خیره کننده ای می زد و دریافت کننده های ایران را با مشکل رو برو می کرد. تا امتیاز 11 بازی مساوی بود. اما سرانجام روس ها سه امتیاز جلو افتادند. سعید معروف در این مسابقه هم سعی داشت تا دفاع روی تور حریف را فریب دهد.

پوریا فیاضی برگ برنده کواچ بود که برای روسیه رو شده بود. او در جام جهانی 2012 هم کابوس روس ها لقب گرفته بود. موسوی در این مسابقه عملکرد بی نقصی در سرویس داشت. سعید معروف همچنان دریافت های سالم را به غفور می سپرد و هم امتیاز می گرفت.

روسیه در ست دوم رو به بازی سرعتی آورده بود. پرش های در جای بازیکنان روسیه به ویژه موزرسکی و ساوین همچنان آن ها را با اختلاف سه امتیاز پیش می برد. ساوین از دفاع سه نفره ایران هم امتیاز می گرفت. نیکولای پالوف از منطقه دو روسیه امتیاز می گرفت و به سختی دفاع می شد. بازی خوب و هماهنگ روسیه در ست دوم کار را جبران می کرد. عادل غلامی در برابر موزسکی نمی توانست کاری کند و مجبور بود اسپک هایش را فنی بزند. سعید معروف هم ترجیح می داد پاس هایش را دور از دست موزسکی به غفور بدهد. ایران با اختلاف 5 امتیاز عقب افتاده بود. آرمین تشکری هم برای ارسال سرویس به میدان رفت اما موفق نبود. تنها دفاع سه نفره ایران می توانست قدرتی های روسیه را مهار کند. مهدوی هم به جای معروف به میدان رفت. اما او هم در سرویس موفق نبود. روسیه در ست دوم با امتیاز 25 -18 پیروز شد.

ست سوم: 25- 21 روسیه

هر یک از تیم هایی که در ست سوم پیروز می شد حداقل یک امتیاز از این مسابقه می گرفت. هیچ یک از دو تیم نمی خواستند شانس پیروزی خود در این مسابقه را از دست بدهند. احتیاط شرط عقل بود. دو تیم پایاپای پیش می رفتند. سعید معروف همچنان از دریافت های میرزاجانپور گلایه داشت. اما میرزاجانپور در پایپ خوب کار می کرد.

ساوین از پشت خط روسیه دریافت کننده های ایران را آزار می داد. بعد از خروج فرهاد ظریف به دلیل افت فشار مسئولیت سنگینی روی دوش علیزاده بود. در ست سوم میلاد عبادی پور به جای میرزاجانپور به میدان رفت تا ایران در دریافت تقویت شود. روسیه با یک اختلاف امتیاز وقت استراحت فنی نخست را برد. جدال غلامی و موزرسکی همچنان تماشایی بود. غفور در این مسابقه غیرتی کار می کرد. او علاوه بر حمله در دفاع روی تور هم تماشایی کار می کرد.

ایران در امتیاز 11 سرانجام از روسیه جلو افتاد. اما بلافاصله سد دفاع سه نفره روس ها کار را به تساوی کشاند. تیم ایران با دریافت های خوب از چهار منطقه حمله می کرد تا دفاع مستحکم حریف را فریب دهد. بازیکنان به سختی امتیاز می گرفتند. اسپریدونوف برای روسیه به میدان رفت تا توپ گیری های عقب زمین این تیم تقویت شود.

تیم ایران پایاپای قهرمان المپیک و لیگ جهانی بازی می کرد. ساوین همچنان مهاجم اول تیم روسیه بود. بازی16 بر 16 مساوی پیش می رفت. اما سرویس های حرفه ای و فنی ساوین و دفاع مستحکم روس ها ایران را دو امتیاز عقب انداخت. بلوویچ نیز در پرش های درجا موفق بود.

پایولوف با اسپک های بلندش از دست دفاع ایران امتیاز می گرفت. روس ها واقعا تیم قدرتمندی بودند. روس ها از منطقه دو و چهار زمین خود آنقدر محکم اسپک می زدند که پس از دفاع روی تور هم امکان مهار وجود نداشت. روسیه 25 بر 21 ست سوم بازی را هم برد و حداقل یک امتیاز خود را از این بازی قطعی کرد.

ست چهارم؛ 37-35 ایران

موزرسکی در شروع ست چهارم یک اسپک ویران کننده و پر قدرت را در زمین ایران نشاند. اما موسوی هم بلافاصله یک اسپک پرقدرت روی دست موزرسکی زد تا روحیه به تیم ایران برگردد. اقدام او بی تاثیر نبود. موزرسکی نتوانست سرویس خود را از تور رد کند. دفاع روی تور ایران در ست سوم قدری کند شده بود.

به نظر می رسید روسیه به تدریج قدرت خود را به بازیکنان ایران تحمیل می کند. روسیه با کمک فاکتور تجربه سعی می کرد کار را در ست چهارم تمام کند. سرانجام فرهاد قائمی ساوین را تک دفاع کرد. روسیه همچنان با اختلاف یک امتیاز پیش بود و وقت استراحت فنی نخست را به سود خود تمام کرد.

علیزاده خوب توپ گیری می کرد اما دست سعید معروف برای طراحی حملات را خوانده بودند. روسیه خیلی خوب تیم ایران را تحلیل کرده بود. آن ها با سرویس های خوب کاملا عملکرد هماهنگ و تیمی ایران را تحت تاثیر قرار داده بودند. غلامی با سه دفاع موفق بعد از موزرسکی با 5 دفاع سالم بهترین سرعتی تیم ایران بود.

اسپریدونوف در منطقه پنج زمین ایران اسپک می خواباند. جایی که هیچ دریافت کننده ای آمادگی مهار آن را نداشت. روسیه 3 امتیاز از ایران جلو افتاده بود. اما تماشاگران حاضر در سالن همچنان بازیکنان ایرانی را تشویق می کردند. هر گاه دریافت خوب می رسید و معروف پاس های جفت و جوری برای غفور می ساخت ایران امتیاز می گرفت.

تیم ایران به کار ترکیبی روی آورد. چهار مهاجم تیم ایران همزمان حرکت می کردند تا معروف یکی از آن ها را صاحب توپ کند. میلاد عبادی پور در دفاع کناری کمک زیادی می کرد. پاس طلایی عادل غلامی و اسپک ویرانگر غفور سرانجام کار را در امتیاز 15 به تساوی کشاند. بازیکنان ایران از جان و دل مایه گذاشته بودند. امیر غفور مثال زدنی آبشار می زد. بالاخره ایران امتیاز 16 را گرفت.

در ادامه دو تیم رالی وار امتیاز می گرفتند تا نتیجه 22 – 21 به نفع روسیه سود. سرویس عالی قائمی نتیجه را در عدد 23 به تساوی کشاند. دو تیم در امتیاز 28 هم مساوی پیش رفتند. انگار قرار نبود بازی تمام شود. دو تیم تا امتیاز 34 پیش رفتند. اما در نهایت با آبشارهای عالی غفور، ایران این ست را 37 بر 35 برد.

ست پنجم: 15-8 روسیه

در ست پنجم همه نفس ها در سینه حبس بود. بازی خوب عبادی پور همچنان تیم ایران را برابر قدرتمند ترین تیم جهان سرپا نگه داشته بود. بازیکنان ایران خارق العاده بودند. امیر غفور همچنان با پرواز های خیره کننده اش عقب زمین روسیه را نشانه می رفت. دفاع عقب زمین ایران خیلی خوب کار می کرد. ایران از چپ و راست زمین روسیه را هدف گرفته بود. ایران سه امتیاز از روسیه جلو افتاده بود و در آستانه پیروزی قرار داشت.

بازیکنان ایران بعد از ست چهارم روحیه مضاعی یافته بودند. در سالن والیبال شهر فلورانس فریادهای ایران ایران شنیده می شد. بازیکنان ایران خستگی ناپذیر مبارزه می کردند. موزرسکی هم توپ خود را به اوت زد تا ثابت شود روسیه دیگر برابر ایران حرفی برای گفتن ندارد. دریافت ها و توپ گیری های عالی علیزاده و قائمی حملات تیم ایران را تقویت می کرد. پائولو هم نمی توانست خوب سرویس بزند. موسوی همچنان جدال نفس گیری با موزرسکی داشت. روس ها در امتیاز 5 کار را به تساوی کشاندند. ایران تقاضای وقت استراحت داد. کواچ نکات فنی را یادآوری می کرد. تیم ملی سرویس های ریسکی خوبی می زد. ورونکوف روسی در کنار زمین آرام و قرار نداشت. ایران تکنیک پایپ را در دستور کار داشت.

دوبله وسط های اسپریدونوف همچنان برای روسیه امتیاز به همراه داشت. درخشش این بازیکن روسیه را 11-7 جلو انداخت تا شرایط عوض شود و در نهایت روسها این ست را 15 بر 8 بردند.

فردا روسیه با برزیل بازی می کند و جمعه ایران به مصاف برزیل می رود. دو تیم از این گروه به نیمه نهایی صعود می کنند.

منبع: ورزش سه




برچسب ها : ورزشی برچسب ها : والیبال برچسب ها : لیگ جهانی والیبال