افتتاح مرحله نخست بزرگترین مجتمع تولید اتیلن در جهان با حضور رئیس جمهور
با بهره برداری از این واحد پتروشیمی علاوه بر تامین خوراک خط لوله اتیلن غرب، سالانه حدود دو میلیون و 180 هزار تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور افزوده می شود.
مرحله نخست پتروشیمی کاویان به عنوان یکی از بزرگترین مجتمع های تولید اتیلن، با حضور رئیس جمهور به طور رسمی افتتاح شد و به بهره برداری رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آقای احمدی نژاد با حضور در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در عسلویه، ضمن افتتاح مرحله نخست پتروشیمی کاویان به عنوان یکی از طرح های مهر ماندگار، در بازدید از بخش های مختلف این طرح و گفتگو با مدیران، مهندسان و متخصصان اجرای آن، از روند اقدامات و فعالیت های انجام شده برای بهرهبرداری از مرحله نخست و چگونگی برنامهریزی ها برای راه اندازی مراحل بعدی مجتمع پتروشیمی کاویان و خط لوله انتقال اتیلن اطلاع یافت.
پتروشیمی کاویان دارای دو واحد تولید اتیلن هر کدام به ظرفیت یک میلیون تن در زمینی به مساحت 43 هکتار با هزینه ای بالغ بر 390 میلیون دلار به علاوه 450 میلیارد تومان احداث شده است.
اتیلن تولیدی در پتروشیمی کاویان، از طریق خط لوله اتیلن غرب به مجتمعهای پتروشیمی اندیمشک، کرمانشاه، کردستان، مهاباد، میاندوآب و تبریز ارسال خواهد شد و مازاد تولید در پتروشیمی های منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر مورد استفاده قرار میگیرد.
اجرای طرحی مجتمع پتروشیمی کاویان در سال 1385 آغاز شده است که با بهره برداری از این واحد پتروشیمی علاوه بر تامین خوراک خط لوله اتیلن غرب، سالانه حدود دو میلیون و 180 هزار تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور افزوده می شود.
همچنین بیشتر تجهیزات مورد نیاز ساخت این طرح ملی را سازندگان داخلی تولید کردهاند و با این که در مراحل اولیه قرار بود طرح این پتروشیمی کپی سازی شود، با طراحی جدید مهندسان ایرانی به طور بومی احداث شده و به بهره برداری رسیده است.
رئیس جمهوری در جریان سفر به عسلویه و بهره برداری از طرح های طولانی ترین خط لوله انتقال اتیلن جهان و مرحله نخست پتروشیمی کاویان از طرح توسعه مراحل 15 و 16 پارس جنوبی نیز بازدید کرد.
آقای احمدی نژاد ضمن بازدید از بخش های مختلف طرح توسعه مراحل 15 و 16 میدان گازی پارس جنوبی، با توضیحات مهندسان و دست اندرکاران این طرح، از کم و کیف روند اجرای آن آگاهی یافت.
طرح توسعه مراحل 15 و 16 پارس جنوبی در دو بخش پالایشگاه ساحلی و تاسیسات فراساحلی به بیش از 90 درصد پیشرفت رسیده است و برای آغاز تصفیه گازهای ترش آماده می شود.
تزریق گاز شیرین به پالایشگاه مراحل 15 و 16 پارس جنوبی آغاز و همزمان با آن، تاسیسات یوتیلیتی شامل تامین آب، برق، بخار و آب گیر این طرح گازی هم راه اندازی شده است.
در همین حال آزمایش های فنی و مراحل راه اندازی تجهیزات و واحدهای فرایندی مراحل 15 و 16 پارس جنوبی آغاز شده است و با توجه به پیشرفت چشمگیر عملیات ساخت، نصب، پیش راهاندازی و راه اندازی تجهیزات پالایشگاهی، پیش بینی میشود که پیش از پایان سال امکان تصفیه گاز ترش در مراحل 15 و 16 پارس جنوبی فراهم شود.
طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی سکوهای دریایی مراحل 15 و 16 پارس جنوبی 80 درصد پیشرفت داشته است و مرحله لولهگذاری زیر دریایی این طرح مشترک گازی، حدود 97 درصد، حفاری دریایی 88 درصد و ساخت پالایشگاه بیش از 91 درصد پیشرفت اجرایی داشته است.
مراحل 15 و 16 پارس جنوبی از مراحل قدیمی این میدان مشترک گازی است که هدف از طرح توسعه آنها، تولید روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز، 80 هزار بشکه میعانات گازی، 400 تن گوگرد، یک میلیون تن اتان وسالانه 1.1 میلیون تن گاز مایع است.
منبع:شبکه خبر
مروری بر 5 مطلب اخیر اقتصادی در این وبلاگ:
ابلاغ دستورالعمل دولت برای قیمت گذاری طلا و سکه
گفتوگوی ویژه تلویزیونی رئیس جمهور درباره طرح هدفمندی یارانه ها
هر ایرانی، 200 هزار تومان یارانه نقدی؟
سهمیه بنزین تغییر پیدا میکند
تولید 2 خودروی جدید در سایپا